Ny stad – Nytt liv

Som relativt nyinflyttad i Göteborg har jag äntligen fått iordning allting i min nya lägenhet. Alla saker har hittat sin plats och i veckan köpte jag en ny matsalsmöbel som jag länge hade kollat på och fick även hjälp med att hänga upp tavlor och speglar där dom skulle vara så nu känns det riktigt hemtrevligt och jag börjar landa på riktigt. Näste steg blir att lära känna den här staden och hitta mina nya guldkorn. Första uppdraget i Göteborg stad kommer för mig vara att hitta en grym salong som kan göra underverk för mitt slitna och trista hår.

Processen att gå från mörkt till ljust hår

I min förra hemstad hade en och samma frisör och salong i 8 års tid så ni kan ju bara tänka er hur vilsen jag känner mig nu. Jag har under det senaste året försökt mig på att gå från mörkt hår till ljust hår och det är ju en process som vi alla vet tar väldigt lång tid. Jag behöver hitta en modern salong som använder sig av modern teknik och skonsamma produkter som inte innebär att håret blir alldeles för slitet och i värsta fall trillar av. Jag påbörjade en process av att göra folieslingor för att långsamt få mitt hår ljusare och jag skulle vilja hitta en salong här i Göteborg som kan fortsätta den här processen, samt att klippa mina toppar för en inte alltför dyr peng.

Mitt nya liv som göteborgare

Jag tänker att mitt första steg blir att hitta något forum för Göteborg på sociala medier och be om invånarnas hjälp. Nackdelen är att man lär få hundratals olika svar som jag tvivlar på kommer ge klarhet i mitt salongväljande, jag kommer snarare bli ännu mer förvirrad av alla svar. Oavsett så känns det riktigt skönt att äntligen och på riktigt vara på plats i min nya hemstad. Om ett par veckor börjar jag på mitt nya jobb och därmed börjar jag sakteligen bygga upp mitt nya liv som Göteborgare vilket jag ser fram emot väldigt mycket.